Twarożek z suszonymi pomidorami i koperkiem

 

Twarożek z suszonymi pomidorami i koperkiem doskonale nadaje się na śniadanie lub kolację. Najbardziej lubimy go jeść ze świeżym, razowym pieczywem, a także sam… bez niczego :) Robi się go błyskawicznie więc przygotowanie twarożku przed wyjściem do pracy, czy szkoły nie będzie stanowiło najmniejszego problemu :)

Składniki:

250 g twarogu (np. półtłustego)

6-8 suszonych pomidorów (w oleju)

ok. 2 łyżek posiekanego koperku

1 łyżka posiekanego szczypiorku

2 łyżki kwaśnej śmietany

sól

pieprz

 

Wykonanie:

Twarożek umieszczamy w miseczce i rozgniatamy widelcem. Dodajemy śmietanę i mieszamy.
Dosypujemy posiekany koperek oraz szczypiorek.
Suszone pomidory osączamy z oleju i dość drobno siekamy. Dodajemy do reszty składników i mieszamy do połączenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Twarożek doskonale smakuje z pieczywem razowym.

 

Smacznego!

Komentarze:

Wystaw komentarz

Powiadom mnie o nowym przepisie


przepisy kulinarne

Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl